Restaurant Week二访了 @daap.hk 。·͜·。上次分享反应几好 bookmark左未试既朋友可以趁而家订CP值更高既RW menu有新推出菜式之外 lunch HKD198仲包哂前菜 主菜 甜品 咖啡平时既甜品同饮品要add on架.ᐟ‪‪‬ ◦ 烤栗子汤配羊肚菌之前被佢既虫草花忌廉汤惊艳左 今次我地都拣左汤( ˙֊˙ )用栗子做主角 一样好顺滑但比较甜口 饮饮下有少少腻◦ 避风塘炒蟹肉手工意粉有辣劲 蒜味都好强劲 蟹肉份量都好慷慨唯独因为整体干身 我觉得用比较幼既意粉会比较衬◦ 润肠肉酱蕃茄手工意粉继腊肠卡邦尼 而家用埋润肠( -᷄֊-᷅ )莫名地夹 系一个更浓郁版本既肉酱咁 唔会突兀调味上蕃茄既甜多过酸 觉得可以酸多啲~◦ 自家制酸种菠萝包配奶茶雪糕可能天气炎热 餐厅将牛油红豆馅变左做奶茶雪糕菠萝包同样外脆内软 好食 奶茶雪糕就唔算好浓◦ 豆腐布丁配杨梅干黑糖浆口感同味道都系豆腐花同豆腐之间咁.ᐟ‪‪‬系清爽路线既甜品 糖浆酸酸地都唔太甜✿#lastbitematters#lastbitematters_central #lastbitematters_sheungw
平时既甜品同饮品要add on架.ᐟ‪‪‬

◦ 烤栗子汤配羊肚菌
用栗子做主角 一样好顺滑但比较甜口 饮饮下有少少腻

◦ 避风塘炒蟹肉手工意粉
有辣劲 蒜味都好强劲 蟹肉份量都好慷慨
唯独因为整体干身 我觉得用比较幼既意粉会比较衬

◦ 润肠肉酱蕃茄手工意粉
继腊肠卡邦尼 而家用埋润肠( -᷄֊-᷅ )
莫名地夹 系一个更浓郁版本既肉酱咁 唔会突兀
调味上蕃茄既甜多过酸 觉得可以酸多啲~

◦ 自家制酸种菠萝包配奶茶雪糕
可能天气炎热 餐厅将牛油红豆馅变左做奶茶雪糕