2025-01-24
呢间餐厅之前净系做晚市,最近开始做埋午市,环境装修超级靓,好有格调,啲灯光同埋啲装饰都好日系。一入到去,即刻叫咗个胡麻波菜蟹肉沙律做头盘。个沙律好清新爽口,波菜新鲜爽脆,蟹肉够鲜甜,配埋个胡麻酱,香香地带点微甜,真系开胃之选。主餐方面,拣咗个盐烧鲭鱼套餐同安格斯牛肉簿烧套餐。个鲭鱼系我嘅心头好,皮烧得香脆,鱼肉够鲜嫩多汁,调味恰到好处,唔会太咸。安格斯牛肉就真系无得顶,肉质超嫩滑,个酱汁香浓惹味,配埋啲饭食简直完美。串烧系呢间嘅招牌,叫咗四款试下。秋葵串烧新鲜爽口,个酱油味够香;冬菇串烧香甜有嚼劲,个酱汁入味;自家制免治鸡肉软骨串烧就最正,肉质松软多汁,个软骨爽爽地,仲有微微嘅香辣味;鸡肾串烧都几出色,腍滑新鲜,调味入味,唔会有杂味。全部串烧都烧到啱啱好,个个都有独特嘅风味。总括嚟讲,SAKEH嘅午市套餐性价比好高,份量够,质素都好好。环境舒服,服务态度亲切,啲嘢食卖相靓,味道更加正。最欣赏佢哋啲串烧嘅创意,每款都有自己嘅特色。无论系同朋友食饭定系商务午餐,都啱啱好。