2022-10-17 507 浏览
我地一家3口👩‍👩‍👧系25楼既文华厅食唔饱 于是系去M层既文华cafe食佢个Scone 一去到觉得佢地既人手唔太够 有咩人带位 我地等左一等 见到有人咁啱走就入左去 如果只系想单点cafe既食物 咁就只有cafe间个到个5-6张格可以坐 紧住我同阿妈就去左cashier叫野食 都有唔少甜点 或者包可以选择我地叫左个Plain Scone同 Rasin Scone 但真冇叫cream cheese 同 rose jam 因为就咁叫Scone就$38 但加左jam或cream就$72好似有d贵 但其实如果食文华既tea set系会有埋jam 所以下次可能食tea set先再食个jam 个Scone 好松 我比较攞推荐有Rasin 好似冇咁干Plain/Rasin Scone $38另外仲叫左Vanilla Canele 之前一路好想食rosewood个个Canele但一路买唔到 试过自己整都觉得几好食 见到依间有就即刻叫黎试 但佢既Canele令我有d失败 觉得同自己系屋企既水准差唔多 外面焦糖唔太脆 整系个canele上面就会变左韧 味道上亦冇咩特别 唔太推荐Vanilla Canel

Plain/Rasin Scone $38
Plain/Rasin  Scone

Vanilla Canele $58
Vanilla    Canele

其实如果真系想食文华既甜品 建议book佢餐厅入面既tea 唔好系cafe 单点甜品 因为cafe系系入口位 又多人 空间细 系个到食就有d嘈
Plain/Rasin  Scone
  • Scones