餐厅: La Serre
资讯:

2022-06-23 71 浏览
喺观塘最舒服嘅地方应该就系海滨公园果一边,😗喺夏天嘅时候都可以感受到海风嘅凉快再加上空旷嘅地方特别令人心旷神怡,所以都有部份几relax 又chill嘅餐厅选择喺呢一度营运咁就可以令到食客一面进餐之余又可以望到海景, 😋而靠近牛头角果一边就有一间La Serre , 无论格调定系装修都系非常适合夜晚放松一下😝日本猪软骨墨西哥薄饼— 🌮未食主菜之前先来一个小食,呢一个fusion嘅菜式就融合咗日本猪软骨嘅鲜味同埋甜味再加上墨西哥薄饼嘅配搭,🌮就有一种味道交叉嘅感觉,与此同时再加埋牛油果蓉,🥑令到猪软骨嘅味道唔再咁单一,而猪软骨本身都煮得好腍😋素肉千层面— 🍝食千层面除咗有一块又一块嘅面之外仲有芝士茄汁同埋猪肉或牛肉,不过而家主打嘅当然就系健康嘅选择,🥬所以新嘅素肉就咁样被发明左,颜色上当然同真肉都系有浅啡色,喺咬口上基本上都做到好相似,🥩啱啱焗完嘅千层面特别热而且芝味十足,整体嘅感觉完全唔似食紧素🧀Italian Chocolate Milk Shake— 🥛最后当然都唔少得特色饮品,其中一杯创意嘅就系呢一杯里面包含咗(Baileys, Kahlua, Frangelico, Choco

Italian Chocolate Milk Shake— 🥛最后当然都唔少得特色饮品,其中一杯创意嘅就系呢一杯里面包含咗(Baileys, Kahlua, Frangelico, Chocolate, Milk),表面上好似一个奶昔,🍫但实际上系一杯特调嘅酒精类饮品,🍹又系好好咁样掩饰左酒精嘅真身,完美咁样演绎都系朱古力奶昔,🍫但当然亦都有少少分别就系拥有更清新嘅感觉,baileys 绝对系甜品自选而且酒类入面非常甜滑嘅代表,🥛非常容易入口又冇酒嘅苦味,啱晒酒类初初嘅接触者🍹

La Serre (观塘)
观塘海滨道90号地下1号舖