2013-12-28
继几个月前食个Weekend Brunch 之后, 我地今次返兜食返个Semi buffet Lunch, 呢个可能更加适合女仔, 我地食得更加惬意。呢日落大雨, 所以唔可以坐系出面, 不过我更加喜爱楼上, 一上到去就见到装饰好既圣诞树, 就算出面落几大雨, 上到黎楼上都有好温暖既感觉。慢慢研究下个餐牌, 商量下食咩, 大家都谂住个主菜SHARE一齐食, 所以最后决定一个要鱼, 一个要Open-up Burger,跟住就好安心咁出去攞野食。我就最钟意食红菜头, 朋友钟意食烤南瓜同薯仔沙律, 另外唔少得进攻个盘Grilled vegetable, 个盘真系精粹! 次次都好想成盘拎左佢返埋位~ 呵呵, 唔知有冇人试过呢?! 不过食左就食唔到其他野食啦~烟三文鱼, cold cut既火腿我当然唔会放弃啦! 其实台面既食物, 十样有八样都好好食, 贵精不贵多, 所以真系要早D去, 然后慢慢逐样品尝。食完两轮, 主菜就到啦, 朋友既crusted fish 同我既汉堡都到左啦。crusted fish 外脆内软, 好软滑又唔腻, 再加上我地系一齐食, 所以我地先可以食埋个汉堡。汉堡件扒有炭烧香
食完两轮, 主菜就到啦, 朋友既crusted fish 同我既汉堡都到左啦。crusted fish 外脆内软, 好软滑又唔腻, 再加上我地系一齐食, 所以我地先可以食埋个汉堡。汉堡件扒有炭烧香, 个汉堡仲有新鲜炸起既薯条, 真系好鬼邪恶!!但系又忍唔到口㖞, 最后当然系食晒啦~
食左咁多野, 我已经食唔到甜品, 朋友就仲可以食件蛋糕, 佢话睇中左件蛋糕唔食唔得, 我就唯有多食几件生果帮助消化啦~