2014-03-30
铜锣走得累时, 总是到这里坐坐。以为可以自我控制, 不行。 同个friend本身念住一人一杯cocktail就落楼埋单, 点知见倒隔离台个海鲜拼盘成座山一般高, 减肥就明日复明日吧, 原来呢个真系叫海鲜山, 6个人都未必食得晒, 只好call friend.正所谓出外靠朋友, 集齐5人一齐处理, 龙虾意料之内的鲜甜, 日本蟹脚肉厚, 蚬爽口但带少许雪味美中不足, 炸尤鱼唔够脆但新鲜, 虾普通但够多, 呢座山确实系一个唔错既选择。成口海鲜食过沙律清清肠胃, 个人觉得烟肉多左, 但整体味道不错, 尤其呢个dressing。我已经8成有多, 竟然个女仔friend话唔饱! @-@就这样她就点了一个巨型meatball意粉, 我偷左半粒有点后悔, 后悔无留肚, 个meatball肯定系师傅自家制, 肉很新鲜而且中间夹杂住起码两种香草, 有oregano同basil, 真系想食多粒。10成饱都要叫翻杯cocktail, 对住个非一般既景点可以唔饮野呢: 呢杯特别! 红豆cocktail! 因为楼上系日本菜既缘故bar tender竟然弄出一杯类似红豆冰但有有sake既cocktail, 超好饮w
10成饱都要叫翻杯cocktail, 对住个非一般既景点可以唔饮野呢: 呢杯特别! 红豆cocktail! 因为楼上系日本菜既缘故bar tender竟然弄出一杯类似红豆冰但有有sake既cocktail, 超好饮wor! 以后可以试试在家自制一杯豆冰cocktail!
今晚天色真系好浪漫, 紫色的一片天, 可惜我今天单身…哈哈。