2019-06-16
今日去完游行,身水身汗,决定去尖沙咀求其揾间嘢食食完就算。求其入咗尖沙咀地铁站A出口一出嘅好川好菜。呢间餐厅装修比较有中国嘅风格主要用红色,餐厅入边都有唔少嘅公仔绘画。一开始就会有三个小菜俾我哋先,分别系贡菜鸡脚同花生。鸡翼都几好食忍唔住食咗三够。我叫咗个夫妻肺片,呢个夫妻肺片都唔错上边有啲蒜蓉配埋啲辣油几正之后叫咗两个汤一个系鸡骨草汤一个系牛大力汤,我就比较钟意牛大力汤啊清清地。鸡骨草汤稍微偏咸。另外都叫咗个辣子肥肠,呢个炒肥肠都几好不过建议大家叫小辣肥肠炒得够干身,唔会有臭味。另外都叫咗期待好耐嘅酸菜桂花鱼$328,份量都几大,系成条鱼嘅,不过稍嫌有少少腥味。之前都嚟过食一次佢哋嘅桂花鱼果次嘅桂花鱼真心好食一阵我谂今次都系突然失凖。最后见到白饭$12五谷饭$18索性叫咗五谷饭估唔到个五谷饭几好食,口感好丰富入边仲有啲薏米我几钟意。