2023-08-11
为食之友介绍左我去天后金轮天地度揾食,佢激赞依间铁板烧好食到不得了咁立刻安排订座啦今次order咗2人份龙虾餐,额外叫埋濑尿虾话系必食推介。事不宜迟立刻讲下当日既野食先🔸日本笠贝大大只原只笠贝,切片烧出嚟又爽口又香。点少少盐食提鲜一流🔸北海道元贝配紫菜汤半煎熟个元贝再用新鲜紫菜煮成既汤去烩一烩,张元贝个鲜味带去另一个层次🔸活伊势龙虾师传将龙虾啲虾膏唧哂出嚟煮汁,再捞返落去个龙虾度煮,真系成个鲜度发挥到极致,肉质爽口弹牙再加埋个汁无得输师傅之后会攞个头同壳去煮汤,用鲜甜龙虾海鲜汤去暖暖胃好满足🔸濑尿虾斑马濑尿虾平时我一啲都唔钟意食因为觉得佢太腍太散,但铁板烧既斑马濑尿虾系超级惊喜,啲膏竟然可以做到流心,咬落香口啲膏流到成口都系,好正🤤🔸A5和牛(厚烧)入口油脂感重但唔油腻,好ok加少少wasabi一齐食仲可以平衡返个油脂感炒饭同炒野菜相对地无咁出色,无乜味咁。可能亦因为食太多海鲜太出色,有比较😂食物出色,服务态度良好我谂唔到有唔返转头嘅原因劲推荐‼️
🔸日本笠贝
大大只原只笠贝,切片烧出嚟又爽口又香。点少少盐食提鲜一流
🔸北海道元贝配紫菜汤
🔸活伊势龙虾
师傅之后会攞个头同壳去煮汤,用鲜甜龙虾海鲜汤去暖暖胃好满足
🔸濑尿虾
🔸A5和牛(厚烧)
入口油脂感重但唔油腻,好ok
加少少wasabi一齐食仲可以平衡返个油脂感
食物出色,服务态度良好
我谂唔到有唔返转头嘅原因
劲推荐‼️