2021-08-31
💚Sip Song💚Sip Song Phad Thai $210呢个phad thai嘅价钱就真系好贵,但奈何质素对唔上个价钱。先讲份量,唔多,甚至好似比平时嘅少添。再黎就系卖相,真系完全唔OK,个表面一睇就觉得好油,又冇装饰过,就咁上。最后就系味道,唔好食,面质偏‘林’,味道唔够,不过虾就有好几只,但食得出系雪虾嚟。Gai Satay $85其实系鸡肉串烧黎。佢有两个酱提供,一个系泰式嘅酸酱,一个系沙嗲酱。个酱汁同平时食到嘅唔相同,小编会钟意酸酱多啲。鸡肉串烧正常,不过质素有少少冇把握好。小编食个串肉质系比较硬同‘鞋’身,但有朋友就食到串系嫩滑嘅鸡肉😢Khai Jeaw Phu $145蟹肉奄列。呢个就几特别,出面好似比较少会见到呢个? 个味会有少少似樱花虾,但认真食会食到好香蟹味,而且蛋味好香浓,但彼此唔会盖过大家嘅味道,再配埋个酱,好夹。Coconut and Corn Ice Cream $70高度赞赏。Sticky Rice Foam,系真系食到好香嘅糯米饭味,完全系surprise到小编。而且椰子雪糕超香浓椰子味,又唔系死甜,好好食。两者加埋一齐食就好似食紧椰汁糯米饭咁🙈
💚Sip Song💚
Sip Song Phad Thai $210
Gai Satay $85
Khai Jeaw Phu $145
总括而言,环境好好,绝对系打卡好地方,而且枱同枱之间有一定距离,可以同朋友坐喺到慢慢吹水。个雪糕大家一定要试,但phad thai真系可以唔洗叫。