2011-01-09
12 月是最繁忙的月份,因为实在太多人生日啦~ 今年朋友同我庆祝生日,地点一早已经拣左swiss chalet,原因系因为佢想食好耐㖞。地点对我黎讲唔算太难揾,因为之前黎附近食野已经经过好多次啦。朋友好早已经订左台,原来是晚full得几紧要,我地黎到见到有人walk-in 都被拒诸门外~ 原来我地只有两个人,后来改左三个佢都即刻改左张大台俾我地,服务几弹性无咩大问题呀~唔知系咪冬天佢无开冷气,定系大家都食紧芝士火锅,入到去真系好温暖,仲暖到有dd热呀~ 环境唔算好宽阔,但我几钟意呢D环境,唔算太迫又好温暖,好有气氛呀。未食前菜先有面包选择,可选两款,面包唔系好算热辣辣,但都松软的,加埋几香有LOGO的靓牛油,见到都开心。可能实在食左太多晚,是晚唔系话叫左好多野但我地都好饱啦,前菜叫左三文鱼跟刁草芥末汁跟多士,因为想叫D唔太腻既食物。多士薄薄的香脆好食,三文鱼我最钟意佢跟个个刁草芥末汁,酸酸甜甜,食落好惹味~~是晚其实系我第一次食芝士火锅,店员问我地个芝士火锅加唔加酒,我地就话加少少唔驶太多。当个芝士火锅黎到既时候味道系劲香,而且亦闻得出酒味,两只味混在一起令我地垂涎欲滴啦。芝士味浓郁,
是晚其实系我第一次食芝士火锅,店员问我地个芝士火锅加唔加酒,我地就话加少少唔驶太多。当个芝士火锅黎到既时候味道系劲香,而且亦闻得出酒味,两只味混在一起令我地垂涎欲滴啦。芝士味浓郁,配法包薯仔都好味,而且虽然系食落好饱,但又唔会系腻到令人难受既感觉。跟芝士火锅既牛柳粒都好味架,几松软肉味又浓,加埋芝士一样正~~~
仲有就系瑞士炒鸡肉配磨菇忌廉汁薯饼,呢个亦系朋友想食既主菜,由于芝士火锅叫左牛柳所以我地呢个就选鸡肉,我好钟意食呢个薯饼呀~~~ 个薯饼厚厚的又香薯味,表面炸得香脆,内里切得够细食落又有口感,加埋忌廉汁味道亦香浓唔腻,真系好食㖞。
最后甜品我地叫左小朋友甜品 - 香蕉船,多谢朋友叫餐厅准备蜡烛,个香蕉船好食在movenpick雪糕,朱古力味超香浓而且好多朱古力碎,raspberry 甜得黎有点点酸,味道清新,好味好味。
是晚我地系呢度渡过左开心温馨既三小时,多谢朋友仔请食饭,sweet 到不得了呀~ 所以我系个标题到都要加返几个心心,哈哈,love u always*** =))))