2021-06-05 3089 浏览
由电话沟通,踏入门至离开都带著一种亲切感觉。1. 嚟呢度就系要食鹅肝,其他都系配菜 😜个“生”foie gras够滑,同啲热香baguette一齐食好岩。 Surprisingly个foie gras poêlé唔系好肥亦够味道。其他头盘都有足够水准,mushroom汤嘅truffle味啱啱好,唔会太大关于主菜,个confits de canard (duck legs)皮脆肉滑,a real pleasure. 不过少佐啲配菜个pot au feu汤甜,肉够淋。整个dish都系真材实料同卖花佐功夫去煮 啲甜品够light,好配整个晚餐支Macon好fresh带有Bourgogne(Burgundy)区嘅春天花香味道,而且价钱非常之合理。2. 餐厅主人想创造一重法中文化交流嘅feel,用佐啲中式家饰配合。个人觉得怀旧多个tradition气氛。 Quelques livres de cuisine française aident à ouvrir l'appétit.3. 一直对呢重小型上楼餐厅有好感,通常都带著family authenticity嘅feel。Le Monde d'
由电话沟通,踏入门至离开都带著一种亲切感觉。
1. 嚟呢度就系要食鹅肝,其他都系配菜 😜

甜品够light,好配整个晚餐

3. 一直对呢重小型上楼餐厅有好感,通常都带著family authenticity嘅feel。Le Monde d'Ulysse都唔例外,呢度都系注重quality over quantity at an affordable price. J'aime.

结论, totally meet my expectations。绝对值得推荐嘅餐厅.
Merci pour ce moment paisible en ce jour particulier.

2021-06-04
庆祝纪念