2005-07-25 0 浏览
星期日来西贡市食晚饭,间间都好热闹㖞,呢间咁多人即系话d食物有番咁上下,入去刚好有2 人位,即刻坐低先:炸带子:哇,咁细粒既?头盆SIZE就系咁?好彩炸得几好味,都有D带子味,点沙律好食过点辣酱;炸生蚝:又系细细旧,睇来头盆SIZE真系咁!哇呢个点辣酱就好味到不得了,D辣酱应该系佢地秘制,愈食愈辣,非常刺激;T-骨牛扒餐:罗宋汤好多料好好饮,个扒好大块,好新鲜好香,咬落feel到d肉汁味,食得好开心;连杯冻柠茶都特别香,我谂应该系d茶系靓红茶。原本已经埋单,个老板走来问我地食唔食甜品,系送既,系白果腐竹糖水(又会咁中式既?),都几好味,白果好大粒,唔错!食得好饱,间餐厅都好多人都几嘈,不过好彩我地坐在近门口位,既可望到出面街的「风景」,又比较冇咁嘈,今餐食得好满意。