2021-09-13
历山酒店,旧年开幕圣诞节食到好多人评价一般之后自助餐已经改善紧,既然有前科自助餐系风评一般我就试下佢个特色下午茶 而家做紧$268一位 包3层架,雪糕 茶咖啡一杯 另送一杯汽酒埋单连加一 每位$300,份量系非常多,加埋有十几件咸甜糕点不过佢最值钱唔系个茶架,系个大堂同环境影相够靓够抢眼咸点类 鸭肝奶油多士配鱼子酱 烟三文鱼牛角 煎带子 鲍鱼野菌酥皮挞甜品 芒果慕丝蛋糕 可可朱古力芝士蛋糕 草莓慕丝蛋糕 ,焦糖布甸 青柠SORBET雪葩 (H牌一杯)英式松饼一个配奶油果酱 自选茶咖啡一款份量计嬴晒,超多 味道唔错 讲下比较有印像既 可可蛋糕够浓郁 慕丝蛋糕口感香滑 焦蛋布甸入口即溶松饼个样成座火山咁款,但食落牛油果好香够松化 咸点类 鸭肝多士最好食 烟三文鱼包都好食够咸香青柠雪葩够酸香清爽,夏天食岩晒$300又打卡又食饱饱,未至于劣评,合格以上有余评分8/10消费$300北角城市花园道32号历山酒店大堂楼层
之后自助餐已经改善紧,既然有前科自助餐系风评一般
不过佢最值钱唔系个茶架,系个大堂同环境影相够靓够抢眼
英式松饼一个配奶油果酱 自选茶咖啡一款
松饼个样成座火山咁款,但食落牛油果好香够松化
咸点类 鸭肝多士最好食 烟三文鱼包都好食够咸香
青柠雪葩够酸香清爽,夏天食岩晒
$300又打卡又食饱饱,未至于劣评,合格以上有余
评分8/10