2015-04-25
一个人的下午茶,特别想去试新菜(带住肥髀唔敢搏)呢间薄饼店开咗一段时间,一直想试下,今日经过无乜客,仲见到有下午茶餐,所以就入去试下,店内中间系高脚枱,靠窗系正常枱,浅木家私加大玻璃窗,本来几清新,但店座落内街转弯位,无景观兼正正系小巴站头,呢个站非常繁忙,时时都有长长人龙等搭车,人龙会被迫望到晒入面食嘢嘅人同食物,感觉好无私隐,我被安排坐靠窗正常位,我背住窗坐!枱与枱比较迫!下午茶选择唔多!薄饼意粉都有,既然呢间店以薄饼出名,当然试薄饼!拣了款平时少见嘅!都要等15分钟,因为即叫即焗!所以就饮住餐饮杯咖啡睇小说悠闲下!Trifolata:野菌、蜜糖洋葱、温泉蛋、马苏里拉芝士、白汁,餐牌写得仔细,卖相好靓,温泉蛋好多,好似雪山咁,多到倾泻出来!好滑溜,好少试白汁薄饼,酱汁唔会抢走食物原味!呢度嘅薄批底好香脆,又唔干,洋葱煮过都仲爽口,野菌片烟韧,带浓浓芝士味,仲可以拉出丝!好正!热咖啡:店员话餐饮只有茶或咖啡,我闻到好香咖啡味,所以拣了咖啡,好快已经上,瓦杯存热,好浓好香,配黄砂糖,牛奶另上,我落少许,几滑,入口好浓,带微甘,饮完唔会心跳加速(平时我饮咖啡会轻微加速)好味!店员有礼,招
店员有礼,招手都好快到!服务勤快!以下午茶价钱食到咁好水准,好抵!