2021-10-04
今日特登book左枱,对住尖沙咀海景High tea!餐厅环境清新楼底很高,而且对着尖沙咀海景环境10分写意。特色三层下午茶598两个人价钱合理。呢个Tea set超靓!餐厅好有心思每一个客人的tea set嘅花花装饰都系唔同嘅。靓到唔舍得食!净系打卡都抵呀。下层有香浓咖喱杂菜批,大虾多士,芝士烤鸡肉酥盒,龙虾奶油多士,松叶蟹墨西哥薄饼同松饼等等!我最钟意嘅就系大虾多士同烤鸡肉酥盒。多士底松脆配上大虾嘅鲜甜非常滋味。鸡肉酥盒外皮松脆,鸡肉配上芝士味道香浓识落又唔腻口。上层嘅甜品有柠檬挞,抹茶蛋糕,柚子芝士蛋糕,酒冧朱古力同迷你双黄白莲蓉月饼。月饼应该系餐厅想应下节! 我最钟意佢个有子芝士蛋糕,蛋糕软滑食落去有柚子清香,一啲都唔腻,值得推介。钟意食朱古力嘅人应该都会钟意呢个酒冧朱古力!朱古力里面系甜酒味道容易入口。而且最特别嘅系如果餐牌有写refill嘅食物,系真系可以无限refill!真系一个好好同闺蜜聚会嘅好地方。