2025-01-13
朋友突然问食唔食TEA, 大家咁岩都OK, 就下星期六都仲要返工既贫友, 去观塘食, 过哂Lunch Hour, 想食泰国野, 见难得齐脚又想揾间座耐D唔赶客, 唔阻人收午市….女人真系好多要求!竟然比我地到间正野Add Some Thai Restaurant, 位置超正, 骆驼漆一座9楼。上到去, 位置阔落, 干净企理, 仲有房可以唱K打麻雀, 真系好岩时节朋友聚会。一见面系咁倾, 倾到一直未叫野食, 系咁话无所谓是旦, 就是旦叫个推介既”泰西六宫格盒仔”, 好鬼丰富, 见到相都流口水。再加多2份”人气泰X西Fusion Pizza”。叫完无耐, 野饮就到勒,超快手, 好打卡既”冰震卡通泰宁茶”, 个冰系熊仔造型既红茶冰, 又打卡又唔会愈饮愈淡,正宗泰茶味!“泥浆浴沙冰”, 系朱古叻, 浓缩咖啡, 牛奶加朱古叻浆, 既特饮, 饮到咖啡香, 朱古叻既甜!仲有球朱古叻雪糕添。好抵饮!野食都好快就上齐!椰香咖哩牛肉pizza, 好特别既味道!入口边位脆, 无焗㶶个底, 劲咖哩味, 牛肉都好松软, 配合到个pizza既整体口感。冬阴功杂锦海鲜Pizza,唔好以为下午茶Pizza就hea你,
野食都好快就上齐!
冬阴功杂锦海鲜Pizza,唔好以为下午茶Pizza就hea你, 有大虾同墨鱼仔咖, 摆明唔会系新鲜生猛海鲜, 但配个酸辣既汁, 成个Pizza都好惹味。2个口味都值得一试。
Pizza套餐配既泰式小食炸篮好丰富
有脆炸薯格/脆炸洋葱圈/泰式炸鸡/泰式香茅鱼饼, 任简2款, 我地左2个餐, 可以叫哂4款。
脆炸洋葱圈每件都好大一圈, 唔系碎湿湿, 脆炸薯格都炸得唔错, 唔会太㶶, 但又有脆口感觉, 泰式炸鸡都大大粒, 啖啖肉, 而个泰式香茅鱼饼好香香茅味, 几样小食都唔错, 最重要系, 脆口, 但又唔觉得油腻。
泰西六宫格盒仔, 可以简一个主食, 我地简左泰式猪颈肉炒金边粉, 唔油, 金边粉好烟银, 偏酸少少, 捞D泰式辣粉平衡返个酸味, 好足料劲多猪颈肉。
个六宫格盒仔有, 脆炸洋葱圈, 脆炸薯格, 泰式炸鸡, 七味鸡软骨, 熊仔椰汁米线, 同埋个芒果双色糯米饭。初衫见到熊仔椰汁米线,咁特别咖呢, 原来系泰式传统甜品, 个熊仔椰汁冰造型好打卡。芒果双色糯米饭, 芒果应该系有简过, 完全唔酸,如果可以加返D脆米就更正。
4个人, 好丰富既一个下午茶, 倾得好开心, 食得好开心。去完骆驼漆扫货, 绝对值得黎试下呢间下午茶, 又平又丰富。