2024-09-18 441 浏览
白咖喱乌冬🍛野菜 $98见到外表咁雪白嘅鲜奶油,唔讲唔知~ 其实只系用薯仔做出嚟,而里面就系咖喱喇!顶部加上马铃薯奶油泡沫,当咖喱汤被充分搅拌时,它会变成奶油咖喱乌冬🤤而野菜都俾得唔少㗎,仲要用蒜蓉炒香过安格斯牛肉月见蛋🥚 $138牛肉嘅生熟大概控制到三到五成之间,捞埋只橙色嘅蛋黄液,中和咗入口嘅油腻感,而我更喜欢佢哋嘅白饭口感,令成个体验升华食得Tera,当然就知道佢哋嘅甜品系出自法国蓝带厨师嘅手势,天气咁热,我哋嗌咗个刨冰做饭后甜品,呢款系期间限定嘅杨枝甘露味🥭$128睇图好似细细地一个,仲担心唔够食,但原来出到嚟好大下,同另一间专做刨冰嘅甜品屋嘅质地唔同,佢再打得碎啲,咬落去爽囗碎身嘅,感觉更消暑‼️最仲要系啲咩,每个煮食可以另加$16升级套餐,可以拣沙律或渍菜,面豉汤或饮品$42或楼下嘅唔需要补差价😱试咗一杯几特别嘅热饮豆腐花咖啡,个底真系布满豆腐花碎㗎,奶啡比例感觉比latte小奶,面头打咗层泡,比Cappuccino更顺口Espresso Tonic (+$10) 呢杯除咗好饮之外就系超大杯🤩🤩

白咖喱乌冬🍛野菜 $98

而野菜都俾得唔少㗎,仲要用蒜蓉炒香过

安格斯牛肉月见蛋🥚 $138