2016-12-31
圣诞节当然要去食好的 ! 只系我比较少系正日出动又黎返Vision 8 ~ 已经第二次过黎依间 , 保证唔会伏嘛 今次比较晏先到场 , 我们都要等左阵先有位.入到去已经好有圣诞Feel ♥除左Meun 上嘅野 , 都仲会有啲黑板系写返啲特色野 或者新品返工返到好攰 , 结果差唔多全部野都由店员同我地发板白酒忌廉汁煮法国蓝青口 $148全晚我最中意系佢 ♥♥♥♥本身对海鲜已经系无法拒绝 , 加埋滑一滑的忌廉海鲜配上白酒可以话系无得输 , 吊一吊返个香味都出晒黎洋葱都煮得十分正, 熟度啱啱好 , 仲系爽之如又唔生 到个青口 , 我真系好耐无食过我要LIKE 爆的青口点解? 味道我相信大家都幻想到, 而口感呢? 佢用左中细Size 的青口唔会好似大青口咁噤韧 , 一咬已经开 , 连边都唔洗挑开又新鲜 ~ 亦唔会痴壳 ! 点埋忌廉汁好好味酥炸软壳蟹配牛油果他他沙律 $138依个最Surprise 的系个牛油果 ~你无估错 , 果旧绿色圆柱体就系牛油果 佢将左牛油果先切粒 (点解佢切完都唔会黑嘅?) 再捞埋他他酱, 加埋少少黑醋好开胃 (女仕们食得好开心, 男士们净系食左个软壳蟹 ==”)软壳蟹
又黎返Vision 8 ~ 已经第二次过黎依间 , 保证唔会伏嘛 今次比较晏先到场 , 我们都要等左阵先有位.入到去已经好有圣诞Feel ♥ 除左Meun 上嘅野 , 都仲会有啲黑板系写返啲特色野 或者新品返工返到好攰 , 结果差唔多全部野都由店员同我地发板
依道的德国咸猪手又几抵食内松外脆 , 加上蜜糖系面再烧过更加松脆喇佢个分量都唔少 , 比平时系出面见到的更大只小妹最中意系佢层皮 , 佢无懒, 除左搽麦糖烧之如好明显佢都有同只德国咸猪手做埋按摩同拎针同佢桔桔桔烧完特别入味同松脆 西班牙海鲜饭(2人份) $388
虽然2人份, 但海鲜料都好足! 个蚬反而系最出色 , 我都系食左2啖,因为实在太饱了 ~ 嘻嘻