2022-09-05 168 浏览
【Overall 评分】食物质素:★★★★☆环境感觉:★★★★☆服务质素:★★★★卫生指数:★★★★抵食指数:★★★★打卡指数:★★★☆回头指数:★★★★🔜 尖沙咀诺士佛台一直聚集左多间特色酒吧,今次推荐嘅系楼上酒吧「寝宫」。相比起楼下酒吧,空间感更大,座位宽敞舒服,最紧要系有冷气!「寝宫」装修以Badroom嘅主题加上昏暗嘅灯光,如置身于睡房中,比到人放松嘅感觉🥳 .Bar game 有slap cup,桌球枱,Beer Pong,飞标机,仲有Private K房,私隐度更高,可容纳8~12人,岩岩一班朋友收工黎Happy hour,吹下水唱下歌────────────────────【Vongole Spaghetti wilth chili flakes $198】。清酒辣椒蚬肉意粉。意粉是粗身扁面款,口感烟韧更富弹性。条条意粉沾上辣椒嘅香气。加上鲜蚬嘅加持,令味道辣中带鲜。而清酒同时令蚬肉嘅鲜味更突出。另外可以优惠价追加餐汤及前菜同甜品。餐汤:黑松露忌廉汤。入廿绵密顺滑,黑松露味香浓而突出。前菜:意大利巴马火腿及烟三文鱼。巴马火腿配蜜瓜,咸中带点甜。烟三文鱼肉质鲜嫩带微微烟熏香

【Overall 评分】
打卡指数:★★★☆
回头指数:★★★★

────────────────────
。清酒辣椒蚬肉意粉
。意粉是粗身扁面款,口感烟韧更富弹性
。条条意粉沾上辣椒嘅香气
。加上鲜蚬嘅加持,令味道辣中带鲜
。而清酒同时令蚬肉嘅鲜味更突出
。另外可以优惠价追加餐汤及前菜同甜品
。餐汤:黑松露忌廉汤
。入廿绵密顺滑,黑松露味香浓而突出
。前菜:意大利巴马火腿及烟三文鱼
。巴马火腿配蜜瓜,咸中带点甜
。烟三文鱼肉质鲜嫩带微微烟熏香
甜品:布甸挞
。既有布甸嘅软绵又有挞皮嘅轻脆,有惊喜既轻脆

【自家制鸡翼 $78】
。鸡翼拆成单骨鸡翼炸成金黄香脆
。沾上特制酱汁
。香。辣。酸集于一身

【香草双重芝士玛格丽特薄饼 $108】
。最新推出嘅薄饼系列
。批底属中等厚度,保持香脆同时带有咬劲
。批面铺上满满嘅芝士同蕃茄酱
。浓厚嘅芝士香配上酸香茄酱,特别开胃

【Pineapple juice $55】