2021-05-18
食鹅肝,鱼子酱,他他呢啲贵精不贵多嘅嘢唔再系肉食人士独有嘅权利,因为而家嘅素肉已经去到一个岀神入化嘅境界👏🏻👏🏻👏🏻今日要介绍嘅就系’小金最喜爱(有)斋食嘅cafe’-vibes之前同大家开心share过佢地拥有迷之吸引力嘅素鹅肝,今次佢地又有新搞作‼️就系我一直周围揾嘅素他他😍😍😍贪心嘅小’金’又点会剩系来食他他呀😂适逢母亲节佢地将singing bowl tea set入面嘅芝麻酥糖转左做两个唔同口味嘅蛋糕🍰我就当然有做乖宝宝带妈妈大人来试下啦🤪Lychee rose, passion fruit vegan cake🌷整体感觉passion fruit会比lychee rose食落更有层次,配埋成个tea set嘅都系passion fruit更胜一筹,因为tea set好多嘢都好浓味,食到lychee rose会觉得太淡,passion fruit感觉上亦更解腻Impossible tatare$128🥗Impossible肉碎加埋红椒青椒感觉更清爽,而且又有tatare个种黏黏地,烟韧嘅肉感,相似度算高👍🏻本身食肉嘅人士可以试下,话唔定会令你无咁抗拒食素😊配埋淋左黑醋酱嘅苹果同
Impossible tatare$128🥗
配埋淋左黑醋酱嘅苹果同脆多士条后会无咁咸同有另一种风味(原来配黑醋系咁夹😍)