2024-09-12
今次我就系冲住「Whisky Bone Marrow」而黎嘅😎Foodie朋友仔介绍呢间越菜「MAMTOM」比我叫我一定要黎试下,一定会有惊喜🤩餐厅位于尖东海旁,有outdoor area可以饮返杯🍸DIY自己动手DIY纸米卷,将木瓜萝卜丝、青瓜、米粉、菠萝、生菜、炸蒜、香葱加上酸辣汁用纸米卷包住黎食,口感非常丰富,既清新又健康嘅头盘Prime Rib Eye超水准牛扒👍🏻估唔到牛扒一样咁出色,我地嗌咗medium,牛扒中间粉嫩 ,外面焦香,刚刚好锁住牛扒嘅肉汁,肉味劲浓郁,一啖咬落去超juicy Pho Bo BeefAdd on Bone Marrow必点嘅招牌牛骨髓生牛肉汤河🉐一大条牛骨髓放喺汤河上面,烧到香喷喷,牛骨髓滑溜嘅口感一啖滑入喉咙,油香味十足👍🏻生牛肉用汤嘅热力去浸熟,啱啱好熟嘅牛肉最嫩滑,正😋MAMTOM嘅河粉系比较厚身弹牙,夹起上黎亦唔易断,够滑身Bone Marrow Shot食完碗河粉侍应就会拎黎一杯whisky🥃用牛骨髓将whisky倒入你的嘅口中,whisky经过牛骨髓会带有一阵肉嘅香味,饮落去更加顺喉Morning Glory炒通菜翠绿爽口,火喉十足😂味
DIY
Prime Rib Eye
Pho Bo Beef
Add on Bone Marrow
Bone Marrow Shot
Morning Glory
炒通菜翠绿爽口,火喉十足😂味道辣辣地加上炸蒜更加香口
Passionfruit White Chocolate Cake
餐厅嘅甜品一样出色😋我地嗌咗件热情果白朱古力蛋糕,热情果酱味道酸酸甜甜刚刚好中和白朱古力嘅甜味,蛋糕creamy幼滑松软,食完都唔会觉得腻
Citrus Splash
朋友仔点嘅mocktail,以南姜、青柠、薄荷叶同soda制成,入口带点姜嘅辣味,加上青柠嘅酸味同薄荷叶嘅清凉感,清新又fresh嘅感觉
Coconut Smoothie
入口满满嘅椰子香味,口感幼滑不会过甜,最适合夏天嘅饮品
📍MAMTOM (尖沙咀)
尖沙咀么地道62号永安广场地下1-6及45-46号舖
人均消费:$400-500