2013-03-12 3677 浏览
近日经过见到E间餐厅新开,好奇的我决定晚上和同事庆祝 birthday, 晚餐3 course$280 唔算贵,重要系酒店餐厅, 首先前菜我地叫左带子同田螺,之后每个汤各一,一个系洋葱汤,一个系龙虾汤,主菜好似每个都唔错咁,之后whiter见到我谂得咁辛苦,就推荐我食法式脆鸭腿,同法式香草牛扒配自家制薯条等左一阵前菜就上啦!第一道菜是来自日本的带子,配什菜沙律,鲜甜美味之中带点清新,但带子就略为细左D,田螺虽然有d沙,但十分鲜味.之后到洋葱汤,洋葱汤好特别有一块芝士系上面,重要焗完之后好香,真系好香又够浓.龙虾汤很浓郁,味道恰到好处,龙虾壳的味道好出,原来龙虾汤系用龙虾肉同埋虾肉烹调,所以特别香浓.到主菜啦,法式脆鸭腿成只腿上,鸭味香浓, 虽然唔算好肥, 但配上橙肉和青菜, 吃起来更加不油不腻牛扒叫左8成熟,熟度啱啱好,薯条亦好大块.d份量都唔算好多,但都食到好饱,再加上环境淸静,十分舒适,下次一定再试过.
晚餐3 course$280 唔算贵,重要系酒店餐厅,
首先前菜我地叫左带子同田螺,
之后每个汤各一,一个系洋葱汤,一个系龙虾汤,
等左一阵前菜就上啦!第一道菜是来自日本的带子,
配什菜沙律,鲜甜美味之中带点清新,
但带子就略为细左D,田螺虽然有d沙,但十分鲜味

牛扒叫左8成熟,熟度啱啱好,薯条亦好大块.
2013-03-10
庆祝纪念