2022-07-30 47 浏览
Vie won won返黎喇 之前成日去铜锣湾糖街间Vie won won 钟意佢定期会举办一啲function 市集 Spiritual 既野,又可以感受下艺术风格既餐厅知道佢喺西环开返 即刻去潮下先spiritual 嘅艺术风格 🦪麻辣冻的蚬 signature dish!鲜味十足 热辣辣天气食透心凉八爪鱼清爽弹牙🐔千杯不醉单骨炸鸡翼外皮炸得非常香脆 肉嫩多汁 而且用酒腌过 一边食酒香一路飘出嚟 正🍲法式龙虾汤 呢个真系开心到不得了 卖相精美 有得玩又有得食 佢哋系连埋个壶上 到落去个碟度先至饮 龙虾汤非常rich 饮口甘甜顺喉 龙虾肉份量都唔小 🐷慢煮西牙猪肋骨 肉质鲜嫩多汁 而且松化 酱汁甜美 一口即化开 滋味十足龙虾沾面 呢一道菜都系令我好惊喜 我本身以为佢系一碗汤 一碗面咁点黎食 点知上枱时原来系好似一碟意粉咁 😍龙虾汁已经mix埋拉面 拉面的质地较为粗身 更加能挂汁 酱汁creamy 质地有啲似海胆咁 好正 非常浓厚 龙虾肉爽甜又弹牙 自己一碟食晒都唔够喉期待下次黎试多啲嘢同试埋甜品 而且服务十分好 令人感到舒服 而且太多艺术打卡位 每次去影都相信不会令你失望
知道佢喺西环开返 即刻去潮下先

spiritual 嘅艺术风格

🦪麻辣冻的蚬
signature dish!
鲜味十足 热辣辣天气食透心凉
八爪鱼清爽弹牙