2019-09-08
今日有朋友请食饭,食off menu隐藏菜单!好神秘咁唔知有咩食!不过有成日周围食既佢带我食野,我相信会系好野!一去到,原来佢book左间VIP包房,只要比一个budget,就可以由总厨设计一个menu!(好岩我呢啲成日有选择困难症嘅人!)包左房,当然一班朋友玩就够晒私隐啦!仲可以唔怕嘈到餐厅其他客人,大玩特玩!VIP房入面装修好靓,好适合聚会!VIP大房有得打住边炉唱K,音响同啲歌好过k房!真系好正!又食又唱K!野食方面:我地有两个汤底,1. 菜单上没有的真秘锅鸡煲翅汤底2. 都系菜单上没有的真秘锅佛跳墙汤底呢个汤底可以先饮靓汤后打边炉,矝贵滋补!同埋真系好足料!刺身都有唔少㗎!1. 澳龙刺身其实呢次系我第一次系香港食龙虾刺身,估唔到个肉质咁弹牙,同埋真系好新鲜!2. 象拔蚌刺身都系好新鲜,同好多!又有口感够爽!3. 特大牡丹虾刺身真系劲大只又新鲜!正!其他:1. 冰镇大连鲍整得够「林」又够爽!食完一只再想食添呀!2. 阿拉斯加皇帝蟹(大家要留意,呢个要预订㗎)佢可以保留到皇帝蟹本身嘅鲜味,清清地好正!同埋真系好大只呀!到打边炉啦:1. 超大蛏子皇听个名就知道真系好大只啦!佢除咗刺身
不过有成日周围食既佢带我食野,我相信会系好野!
(好岩我呢啲成日有选择困难症嘅人!)
包左房,当然一班朋友玩就够晒私隐啦!
仲可以唔怕嘈到餐厅其他客人,大玩特玩!
VIP房入面装修好靓,好适合聚会!
VIP大房有得打住边炉唱K,音响同啲歌好过k房!真系好正!
又食又唱K!
野食方面:
我地有两个汤底,
1. 菜单上没有的真秘锅鸡煲翅汤底
2. 都系菜单上没有的真秘锅佛跳墙汤底
呢个汤底可以先饮靓汤后打边炉,矝贵滋补!同埋真系好足料!
刺身都有唔少㗎!
1. 澳龙刺身
2. 象拔蚌刺身
都系好新鲜,同好多!又有口感够爽!
3. 特大牡丹虾刺身
真系劲大只又新鲜!正!
其他:
1. 冰镇大连鲍
整得够「林」又够爽!食完一只再想食添呀!
2. 阿拉斯加皇帝蟹(大家要留意,呢个要预订㗎)
到打边炉啦:
1. 超大蛏子皇
听个名就知道真系好大只啦!佢除咗刺身系新鲜佢嘅海鲜都好新鲜!
2. 极牛盛宴,顶级牛小排灯笼
佢嘅牛嘅脂肪同肉嘅比例好啱,啱啱好一半半,所以食落去嘅口感好好!唔会话好肥腻!
再加埋佢嘅汤底用嚟打边炉,真系好配合!今日有朋友请食饭,食off menu隐藏菜单!好神秘咁唔知有咩食!
不过有成日周围食既佢带我食野,我相信会系好野!
(好岩我呢啲成日有选择困难症嘅人!)
包左房,当然一班朋友玩就够晒私隐啦!
仲可以唔怕嘈到餐厅其他客人,大玩特玩!
VIP房入面装修好靓,好适合聚会!
VIP大房有得打住边炉唱K,音响同啲歌好过k房!真系好正!
又食又唱K!
手工丸、饺拼盘都系招牌,另外仲有好多火锅配料未能尽录,成晚大满足啊!