2022-11-06
睇完Rugby7 有啲肚饿想食个tea,既然来到铜锣湾当然要去Green Waffle 啦~ 啲间已经去过无数次,被佢嘅waffle所吸引,在waffle界中可以话系数一数二好食。原味窝夫 $34原味waffle乜都唔加系最好食,只系配牛油同枫糖酱,superb🤤🤤。Waffle松化得来带有浓郁蛋香,绝对系食极都唔厌👍🏻杏仁奶荞麦窝夫(不含麦麸)$45试新嘢用杏仁奶荞麦做嘅窝夫,一样保持到松化嘅感觉,但相对就冇咁重蛋香,适合对麸质敏感人士。桂花牛奶咖啡(Hot) Osmanthus Latte $47牛奶咖啡上有些少桂花碎,非常清香,入口即有淡淡嘅桂花味。但原来饮到尾,先发现原来有一pat桂花糖酱响底…. 简单讲我只系饮左一杯有桂花碎嘅Latte,冇饮到桂花😆😆😆 正常Latte都系就咁饮唔会搅拌的,点啲杯Latte嘅朋友要注意❗️饮之前记得要搅拌‼️P.S. 转Almond milk竟然唔洗加钱🥰
原味窝夫 $34
,绝对系食极都唔厌👍🏻
原味窝夫
杏仁奶荞麦窝夫(不含麦麸)$45
杏仁奶荞麦窝夫(不含麦麸)
P.S. 转Almond milk竟然唔洗加钱🥰
桂花牛奶咖啡