2025-01-12
喺钻石山荷里活广场嘅 Wake Up 食咗一餐,真系要赞一赞!呢度嘅环境好舒服,灯光柔和,加埋靓靓嘅装修,系一个慢慢享受餐点嘅好地方。餐汤系洋葱汤,汤底浓郁,洋葱炒到香甜又有层次,配埋暖粒粒嘅圆面包,简单而令人满足。开餐前我哋拣咗水牛鸡翼,上枱𠮶阵啲香辣味即刻扑鼻。鸡翼外层炸得好香脆,酱汁酸酸辣辣,辣得嚟又唔会太刺激,真系非常开胃,食完都想再加单!我点咗盐煎比目鱼伴大虾香草忌廉汁配薯菜,鱼煎得香脆,肉质嫩滑,配埋香草忌廉汁啱啱好,大虾新鲜又弹牙,加上薯仔同蔬菜真系完美嘅搭配。朋友嗌咗日本黑毛猪鞍架伴苹果酱配薯菜,猪肉嫩滑而且脂香唔会太重,苹果酱带酸甜味,非常解腻,两道主菜都系高质!甜品拣咗焦糖香蕉朱古力窝夫伴雪糕,窝夫外脆内软,焦糖香蕉甜度适中,配埋浓郁朱古力酱同香滑雪糕,简直系甜品迷嘅天堂!饮品试咗招牌Wake Up Coffee,一杯冻一杯热。热咖啡香气十足,入口顺滑又唔会太浓,冻咖啡则啱啱好,仲带有少少清香,真系满足唔同口味需求。呢餐无论小食、主菜、甜品定饮品都系高水准,价钱算系中等,但质素完全值返票价。下次一定再嚟试其他菜式!