2024-11-27
📍The Oyster House(湾仔)湾仔皇后大道东202号QRE Plaza 25楼终于都揾到人陪我去食生蚝啦,呢间生蚝餐厅有好多款生蚝俾你拣,有大有细价钱都唔同,唔只得生蚝,仲有好多其他美食👉Cherry Stone💰$65😋😋😋😋.8/5肥美又大只,大大旧肉一啖放哂入口好满足,非常鲜甜,咬到唔舍得吞👉Lambert No.2💰$59😋😋😋😋.8/5侍应逐一介绍每款生蚝嘅味道,我就拣只味道无咁复杂嘅品种试吓,闻落已经好香生蚝味,未食已经流哂口水,成只啜落个口个下,真系好味到唔识形容,一个字,鲜👉Louet Feisser No.2💰$59😋😋😋😋.8/5再食多一只都系拣只味道比较简单,唔系食嘅我,只系觉得好鲜甜,好好味,已经足够👉原只日本鱿鱼焗酿意大利饭💰$219😋😋😋😋.7/5呢只鱿鱼非常饱满,唔好睇小佢,原只鱿鱼酿入意大利饭,咬落去鱿鱼非常弹鲜甜,鱿鱼嘅鲜味融入晒落啲意大利饭度,成只食晒真系唔嘢小👉炭烧加拿大天然猪鞍💰$249😋😋😋😋.8/5冇谂过块扒系咁大又厚,肉质松软,肥瘦适中,咬落一啲都唔韧,仲有好香炭烤味👉榄油蒜皮炒青露荀💰$79😋😋😋😋.8/5点都想叫返啲蔬菜嚟食
湾仔皇后大道东202号QRE Plaza 25楼
💰$249
👉榄油蒜皮炒青露荀
💰$79
😋😋😋😋.8/5
点都想叫返啲蔬菜嚟食吓,呢个芦笋青青地系最好嘅选择,芦笋清甜幼嫩,带点微咸,加埋蒜片嘅香味,真系惹味十足
回头:yesyesyes!价钱唔算贵,但食物就好高质,我觉得可以间中嚟食吓享受吓