2018-06-08
一讲到食鸡,梗系即刻吹韩风啦。虽然由细到大都有美国上校炸鸡俾大家食,但今时今日,食韩式炸鸡先系王道(真食又好,打机食又好)。今晚Dinner嚟到Dodam Chicken,放低个电话,好好祭吓五脏庙先!打开Menu,真系乜鸡都有,炸嘅、烤嘅、焗嘅,我见到连Stir-fry都有,话就话嚟食炸鸡,但实质系超多选择,连pizza都有!但为免做大嘥鬼,今日叫咗个香蒜焗烤鸡、招牌沙律、同埋一客松露薯条。香蒜焗烤鸡虽然唔系炸,但食落都好香口,个蜜汁甜甜哋,仲有好香嘅蒜味,惹味嘅汁,包住一件件烤到啱啱好嘅鸡件,愈食愈想食。招牌沙律十分足料,最特别系佢面头放满芝士粉,令到每一啖都十分滋味,衬哂个烤鸡。松露薯条可以话系一大惊喜,原来佢系薯条同番薯条两沟!超正,简直系一次过满足哂两个愿望。咁多美食,梗系要叫支正宗韩国米酒高兴吓啦!开心食,咁至系Winner!