TGIF同朋友去咗 Yardbird 食dinner,呢间嘢出名食鸡,所以点咗好多唔同部位嘅鸡肉料理,真系大开眼界!我最钟意嘅系 LIVER MOUSSE 同埋 KFC - KOREAN FRIED CAULIFLOWER。鸡肝mousse口感细滑,味道浓郁,配埋面包同炸葱头一齐食,简直系一流!炸椰菜花就炸得外脆内软,酱汁酸酸甜甜,好惹味!至于鸡串烧 ,我哋试咗好多款,包括鸡腿肉配紫苏 (UME THIGH)、鸡肉丸 (MEATBALL)、鸡颈皮 (NECK SKIN)、鸡腿蚝肉 (OYSTER) 等等。每款都烧得好香,好juicy。除咗鸡肉之外,我哋仲试咗 SWEET CORN TEMPURA 同埋 CLAMS YAKI SOBA。 粟米天妇罗外脆内甜,好特别。 炒面就够镬气,啲蚬都几新鲜。最后,我哋仲食咗个 MONAKA ICE CREAM SANDWICH 做甜品,外皮脆卜卜,几好味!Yardbird 嘅鸡肉料理真系做得好出色,无论系味道定系卖相都好高水准。虽然价钱偏贵,但绝对值得一试!

除咗鸡肉之外,我哋仲试咗 SWEET CORN TEMPURA 同埋 CLAMS YAKI SOBA。 粟米天妇罗外脆内甜,好特别。 炒面就够镬气,啲蚬都几新鲜。最后,我哋仲食咗个 MONAKA ICE CREAM SANDWICH甜品,外皮脆卜卜,几好味!

2024-07-19