6天前
TGIF同朋友去咗 Yardbird 食dinner,呢间嘢出名食鸡,所以点咗好多唔同部位嘅鸡肉料理,真系大开眼界!我最钟意嘅系 LIVER MOUSSE 同埋 KFC - KOREAN FRIED CAULIFLOWER。鸡肝mousse口感细滑,味道浓郁,配埋面包同炸葱头一齐食,简直系一流!炸椰菜花就炸得外脆内软,酱汁酸酸甜甜,好惹味!至于鸡串烧 ,我哋试咗好多款,包括鸡腿肉配紫苏 (UME THIGH)、鸡肉丸 (MEATBALL)、鸡颈皮 (NECK SKIN)、鸡腿蚝肉 (OYSTER) 等等。每款都烧得好香,好juicy。除咗鸡肉之外,我哋仲试咗 SWEET CORN TEMPURA 同埋 CLAMS YAKI SOBA。 粟米天妇罗外脆内甜,好特别。 炒面就够镬气,啲蚬都几新鲜。最后,我哋仲食咗个 MONAKA ICE CREAM SANDWICH 做甜品,外皮脆卜卜,几好味!Yardbird 嘅鸡肉料理真系做得好出色,无论系味道定系卖相都好高水准。虽然价钱偏贵,但绝对值得一试!