2019-04-18 97 浏览
今日经过铜锣湾希慎,本来谂住食个tea,但已经四点几,六点又约左fd食饭,所以就谂住食少少野。经过5楼,见到有间yogurt店叫Smile,比佢地个厨柜吸引左,因为有好多唔同款既yogurt,而且个招牌有种好朝气勃勃既感觉。餐牌有超过12款唔同既yogurt配撘,亦都可以自选款式,但太懒嘅关系就系12款里面拣左一款。我就拣咗Fruity Fruity,基本上全部都系水果topping,有一小块日本嘅清甜蜜瓜,中间有蓝莓同士多啤梨隔住,令到杯yogurt好有层次感,最顶系一个红莓味既sobet,成杯Yogurt甜得来又带点酸,感觉好fresh,材料充足嘅关系我觉得$66都接受到,极力推荐

2019-04-07
下午茶