2024-09-27 78 浏览
啱啱𠮶个weekend唔知点解成日都好想食面包,所以今日收工之后喺铜锣湾食饭前就行吓街,点知俾我发现有一间应该系新开嘅面包舖,佢用上好多猫猫装饰,劲得意,于是就入咗嚟买咗几款面包,发现所有都好好食!第一样我上手嘅,就系个三色猫,外表真系成个猫头咁嘅样,劲得意,加埋三只色,觉得小朋友一定会劲钟意,食落面包,口感亦都相当软。抹茶面包同乳酪包其实都属于相同口感嘅,soft and fluffy,啱晒早餐嘅份量,食一个包再加一杯咖啡,已经好享受。另外就系红莓芝士法包,呢个外皮系比较硬,但系入边依然保持到软熟,系我觉得西方人会比较钟意嘅口感!后来我特登都有问返我买俾朋友嘅香橙芝士包同斑斓香芋好唔好味,结果佢哋都话好浓味,食得出系用咗高级嘅材料!不过我觉得一定要大赞嘅就系个焦糖肉桂苹果卷,肉桂味好浓郁,加埋苹果够甜,好啱呢啲天气食,尤其是翻热咗之后,香味更加系超劲!