2021-08-24
【疯癫试食】| ᴢᴜᴍᴀ ʜᴏɴɢ ᴋᴏɴɢ 🇭🇰又想食西餐又想食日本嘢点算 一于嚟到位于中环置地广场嘅ZUMA😌楼高两层仲要有一条玻璃楼梯❤️结合左日本居酒屋同西餐厅于一身既米芝莲餐厅❤️餐厅非常阔落闲日晚市时段人流都唔算太多 可以静静地倾吓偈食餐饭👍🏻坐低时侍应就介绍左两款Set Dinner但我地就无咩兴趣😂都系叫番A La Carte 岩我地多啲😌😌头盘先嚟左半打法国🇫🇷Gillardeau 🦪 阵阵海水味仍然存在 食落口亦非常鲜甜😍😍之后就有一个炭烧七味枝豆 平时食开都系普通枝豆落盐咁样 但尼个枝豆系用左烧既方式去整仲要加上意大利既黄柠檬🍋配上七味粉 食落变相会好清新既感觉 令到味觉又提升左一个层次😍 另外就叫左一个辣豆腐配牛油果🥑沙律 豆腐炸到外脆内滑😂配上大大粒牛油果同日本芫荽都唔错既选择之后再有就系薄切海鲈配上柚子松露油 侍应介绍时就建议我地可以将鱼子配上鱼肉一齐食🙆🏼♂️食落口都系非常开胃感觉 淡淡柚子香但反而就未能带出松露香味出黎🤨 之后仲有林小姐点名一定要叫既紫苏牛油甜粟米🌽 烧完超甜既粟米配埋牛油既香味 又点会唔好味呢🤣🤣烤完出黎食落仲有淡淡Pizza香味😅😅食到咁
头盘先嚟左半打法国🇫🇷Gillardeau 🦪 阵阵海水味仍然存在 食落口亦非常鲜甜😍😍 之后就有一个炭烧七味枝豆 平时食开都系普通枝豆落盐咁样 但尼个枝豆系用左烧既方式去整仲要加上意大利既黄柠檬🍋配上七味粉 食落变相会好清新既感觉 令到味觉又提升左一个层次😍 另外就叫左一个辣豆腐配牛油果🥑沙律 豆腐炸到外脆内滑😂配上大大粒牛油果同日本芫荽都唔错既选择
食到咁上下 终于到主菜时间啦😅😅先嚟叫左12贯寿司再加炸软壳蟹卷🍣 寿司包括左海胆 吞拿赤身 中级鱼腩 大吞拿鱼腩 帆立贝 油甘鱼 三文鱼籽 鲷鱼 池鱼 玉子… 上到嚟件件都好吸引 真系件件都好好味呀 好新鲜👍🏻
之后就有银鳕鱼西京烧 鳕鱼用左朴叶嚟包住 烧香左既朴叶种香味真系好吸引 鳕鱼上搽上满满味增酱 令到鱼肉食落甜甜既感觉❤️
最后就嚟一个炭烧安格斯肉眼扒做终结🤩
餐厅服务亦都无得弹👍🏻👍🏻令你有宾至如归的感觉🤩🤩🤩