2023-09-09
🇲🇴澳门✨超人气老字号「葡挞鸡蛋仔」🧇上次同Roshita 之旅,系有plan到食呢间~老老豆豆我嚟澳门🇲🇴咁多次都冇未食过🙄果日下午12:30见到人唔算排得多,店员话30分钟…见到咁多人同埋单,我哋买完杯布甸奶茶就食埋个鲜牛杂,返到去足足「一粒钟」中先排到我哋果底!(拎果听到话要等粒几钟)第2次叔仔生日🎁带肥肥去食,竟然用咗20分钟就得🙄 仲要一样系星期六⋯⋯ 废话少讲,食评即到 ⋯⋯—🧇鸡蛋仔人气口味葡挞、黄金咸蛋黄、朱古力手工麻糬、静冈抹茶🧇葡挞(招牌必食) MOP $38即叫即整果然「零舍不同」🤩每一粒鸡蛋仔都放入葡挞内馅,外脆内软,入面系热辣辣又香又滑蛋浆,带点奶香,唔算太甜,好似食紧葡挞咁😍最初都会以为会好腻好快饱,点知系食完一粒又一粒,食晒成底超级「大满足」😌—Overall嚟讲去澳门🇲🇴must eat list !如果要等不妨去咗食其他嘢或去大三巴打下卡再去拎!你哋又中意边款口味鸡蛋仔⁉️如果大家中意俾个like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼
上次同Roshita 之旅,系有plan到食呢间~
老老豆豆我嚟澳门🇲🇴咁多次都冇未食过🙄
⋯⋯ 废话少讲,食评即到 ⋯⋯
—
🧇鸡蛋仔人气口味
葡挞、黄金咸蛋黄、朱古力手工麻糬、静冈抹茶
葡挞鸡蛋仔
🧇葡挞(招牌必食) MOP $38