垃圾餐厅,本来我是购买酒店的优雅留宿套餐,该套餐是包括早餐或午餐,因怕起床晚,所以选了午餐,但却换来一场恶梦, 本来是正常点餐,但无论头盘,主菜或甜品都是一齐上桌五星级的餐饮服务就是这样?我本来是一个食得慢的人,换言之,我只能食温的饭,室温的甜品已经好失望,但都算了,前菜味道正常,但有烂菜好了,最精彩系个主菜 样呢就无咩问题问题系有咁多都系硬的饭,唔系唔熟个种,系隔夜干柴个种,真系无晒胃口。。。之后我真系忍唔住同他们讲,有一个男staff 行埋黎同讲之前会有炸米,what the hell, 馒鱼饭有咩炸米?而且好明显呢d系隔夜饭整返热,同我讲咩炸米,之后我话想揾餐厅经理,他竟然话餐厅经理唔系度咁咁大间五星级酒店无第二个话得事即咩?之后好啦!有第二位女士黎话唔好意思,我就同她形容件事,又同她讲话唔明点解一间五星级酒店的three course 可以一齐上,她话我知呢个set 系suppose 全部食物一齐上,不过如果个客request , 都可以想见分开上都无人同我讲过全部一齐上,我亦唔会expect 一间五星级酒店餐厅会将three course set 一次过上晒枱,不过,他们都有

五星级的餐饮服务就是这样?
我本来是一个食得慢的人,换言之,我只能食温的饭,室温的甜品

已经好失望,但都算了,

前菜味道正常,但有烂菜

好了,最精彩系个主菜

样呢就无咩问题

咁咁大间五星级酒店无第二个话得事即咩?

都无人同我讲过全部一齐上,我亦唔会expect 一间五星级酒店餐厅会将three course set 一次过上晒枱,不过,他们都有suggest 转过个主菜俾我,不过我嬲都嬲饱了

甜品个样ok, 但我对室温甜品真系无兴趣!无食就走左。
2018-01-03
午餐