2017-01-04
圣诞佳节,一家人去了澳门旅行小休一下,晚餐谂住食好啲,决定试下永利扒房。因为有饮食达人推介,所以想试下,扒房位置在永利皇宫,地点好好,易揾便利。餐厅内环境唔错,仲有表演睇。食物价钱唔算贵,肯定香港食唔到。我们一行八人,叫了一个大海鲜拼盘share,再每人各自点了主餐。另每人一杯cocktail or wine。 海鲜拼盘除了大虾比较逊色外,各样海鲜都很鲜甜,份量也充足,八人享用完全没有要争食既感觉。main course我点了dry aged 牛扒,本来我食开medium,但侍应好细心咁解释比我听dry aged 要叫medium rare会好食啲,果然medium rare 既dry aged 真系好好味,生熟啱啱好,如果叫medium就真系太熟。牛扒炭得很香,好有牛肉味,份量也很足,正。最后埋单7千多元,今时今日呢个水准真系物有所值。p.s.本来想食埋甜品,但最后个个都太饱食唔落。下次再去👍🏼😋
最后埋单7千多元,今时今日呢个水准真系物有所值。