2019-05-11 2534 浏览
每次去澳门🇲🇴喼都未放底酒店,我必去饭堂喜莲咖啡先。今次坐新铺,环境宽敞左,铺头姨姨果个都好有礼貌。但好怀念旧铺既旧式茶记。黎亲都要叫我至爱既咖哩吞拿鱼角,吞拿鱼角同牛尾汤通。咖哩吞拿鱼角同吞拿鱼角真系好好味,即叫即炸,热辣辣,入口香脆,炸完唔油,馅料劲重手。牛尾汤通,澳门经典美食,好重番茄味,汤浓郁,总之汤同通粉必定清哂🤣。我女食左我1/2碟啰😤干免治牛饭配太阳蛋😍,太阳蛋非常吸精,免治牛炒得好香,唔好以为一粒粒既系肥猪肉,其实系薯仔粒黎家,调味刚刚好,唔会太咸又唔油腻,配饭一流。👍🏻👍🏻榛子朱古力西多就普通左d。西多劲大旧,可能我滩冻左,所以溶唔到牛油,榛子劲多,但西多厚左仲叫左红豆冰同奶茶红豆冰添

黎亲都要叫我至爱既咖哩吞拿鱼角,吞拿鱼角同牛尾汤通。
咖哩吞拿鱼角

吞拿鱼角