2016-04-28
黎澳门玩,梗系要试下啲道地野啦~ 上网揾到呢间喜莲,好似好吸引,决定列入行程当中。。。 入到去,都算几多人,但我估计都系本地人比较多,因为见好多人都系食碟头饭。。。正常旅行应该唔会咁远黎食碟头饭啩。。。 天气咁热,梗系叫杯冻饮降下温啦。 呢度啲红豆冰都几出名,决定试下。 果然唔错,又够冻,啲红豆又起哂沙,又唔会好甜,就连个杯都好冰呀!饮落去真系透心凉呀!! 猪扒饱喺澳门黎讲,都系代表作之一。而呢度嘅猪扒饱又几出名,又点可以错过呢?! 嗌嘅时候,落单姐姐仲会好细心问你洗唔洗一开二,有得开就梗系最好啦~ 等左一阵,好快黎到,见到个size, 我同个fd都吓一吓,因为都真系几大份。。。 但都唔理喇,食左先算。 咬落去第一啖。。。好juicy呀!! 个饱又脆,猪扒啲汁又不断bid出黎,正呀! 本来以为一个猪扒饱够哂,点知都系叫多个咸牛肉夹饼。。。喺香港食咸牛肉蛋治就食得多,今次喺澳门,就试下个咸牛肉夹饼先~~ 一攞上手热辣辣到不得了,但因为闻到太香喇,于是即刻食落去。 哗! 不得了!! 咸牛肉嘅香味,口感同肉汁都冇得弹呀!当中嘅牛肉夹杂住洋葱同芝士,真系冇得顶呀!
上网揾到呢间喜莲,好似好吸引,决定列入行程当中。。。
呢度啲红豆冰都几出名,决定试下。
而呢度嘅猪扒饱又几出名,又点可以错过呢?!
但都唔理喇,食左先算。
咬落去第一啖。。。好juicy呀!!
一攞上手热辣辣到不得了,但因为闻到太香喇,于是即刻食落去。
哗! 不得了!! 咸牛肉嘅香味,口感同肉汁都冇得弹呀!当中嘅牛肉夹杂住洋葱同芝士,真系冇得顶呀!!
落单姐姐俾我地都吓一吓。。。
话明咖喱,都预左会有少少辣,但佢辣嘅程度竟然超乎我地想像。
佢嘅辣黎得比较慢,第一啖唔觉佢点辣,但一啖一啖食落去,咖喱嘅香同辣亦不断涌出黎,正呀!
佢外表好脆,好香口,内里嘅咖喱好浓郁,吞拿鱼又好足料,成个吞拿鱼角都涨卜卜,好得意呀。 食完三款咁饱肚嘅野之后,真系够皮喇。。。
但呢间野真系值得再黎~!