2010-10-19 326 浏览
睇完水舞間,團長決定去永利搏殺。去永利冇理由唔順便食永利軒。話晒都有星!何況之前三次食晏叫點心都幾OK呀。晚飯八點,人不滿。可能喺週日晚嘅關係。有多枱袓國同胞,但有一桌特別惹人注目。聲浪超大,敬酒聲晌撤雲霄。真不明白好好地食一餐對他們是有乜意義?我們決定殺入直路(冇頭盤)。叫左乳豬雙拼、客家蝦乾小炒皇、九層塔雙冬脆腸、魚湯杞子浸菜苗、福菜筍乾扣腩肉、菘子蓮藕豆乾鬆(配生菜包)、蟹肉瑤柱葱花炒飯。乳豬皮略嫌不脆但整體還可。小炒和脆腸對我嚟講太咸。浸菜和扣肉不過不失-荀乾好“蝦”人,偶一失手會有“味”。他們做冇失到手。生菜包的粒粒炒得唔夠乾身,味道僅算合格。唯一一讚的是炒飯,有鑊氣,飯身粒可分開,是小數見微知著的工夫。冇要甜品,中菜甜品一般都乏善足陳,無謂嘥quota。四勝三負。落樓盛惠每位二佰一十大元。唯一吊詭的是背境音樂,閣下下次去有可能都聽到。。。勿驚!

四勝三負。落樓盛惠每位二佰一十大元。

唯一吊詭的是背境音樂,閣下下次去有可能都聽到。。。勿驚!
2010-10-10