2019-11-01 553 浏览
咁每个星期都会有一日同老公出去食嘅,咁啱我就喺巴士度见到个广告介绍呢一个餐厅。“脷申“好彩不是伏,然后自己行过去南新花园探咗路先,都见到有嘢系啱老公食,甘就约左老公呢个星期食,今次我哋就叫咗个几抵食嘅套餐,咁就试咗其中一个啦。其实呢度选择都几多嘅,咁但系套餐包埋饮品比起散叫平咗30%左右,今次先试大肠火锅,拣呢个,无它嘅,因为我老公钟意食,但睇落去冇隔离枱个海鲜火锅咁出色啰 。不过食落,个猪肠又几干净,又大锅,算系几唔错了。图片中呢我会畀大家睇下其实佢有几种嘅套餐可以拣咁我哋就拣咗大肠拼盐酥鸡嘅佢个酒精火炉都贴心因为盐酥鸡系熟嘅,所以就只系畀咗半嚿固体酒精,而个大肠火锅因为以上嚟嘅时候只系七成熟,下面嘅蔬菜系未熟透,所以佢系畀咗一嚿固体酒精都足够令到个火锅食到去最后都系热的, 如果食得慢其实佢都会帮客人家汤不过我同先生就食得比较快,所以系时间啱啱好。
不过食落,个猪肠又几干净,又大锅,算系几唔错了。
猪大肠火锅
台式盐酥鸡