2023-05-13
明明 #香港 咩都有,但系每次嚟到 #澳门,总系要瓹窿瓹罅买啲 #小食 同 #手信 返去先觉得觉己去过旅行🤪 由 #安德鲁 #葡挞、#夜呣街 嘅 #最香饼家 都帮衬埋,为咗要争取时间去影夜景,17:30唔够我哋已经安排食 #晚餐 🤭 嚟到 #官也街,周围都系买手信嘅旅客,#网红店 固然之打晒蛇饼,就连想去 #打卡 食串 #牛杂,估计都要排60分钟😅 当然我冇咁做啦!我哋唯有转阵走去附近嘅 #餐厅 揾食。本来有间 #葡国餐厅 我哋好想去试㗎,可惜要等多成粒钟先开门😅 唯有退而求其次,去咗隔离间 #达荣鱼翅汤面 试吓佢手势🤪 餐厅冇咩特别装修,睇墙上嘅 #食物广告相 似乎都唔错,我哋胆粗粗每人嗌咗个 #鱼翅捞面,另外加咗啲 #小食。#鱼翅汤 嘅卖相都唔错,不过温度唔够热,而且都几重味精,百几蚊就只系食个 #捞面 🤪 #小食 #鱼翅球 冇咩特别,香港茶餐厅 嘅 #蚬芥鲮鱼球 似乎仲有口感同特式😅 不过个 #酿青椒 都OK嘅,系辣咗少少啰‼️整体我觉得呢间食物嘅质素麻麻,好在招呼都唔错😎 睇嚟下次去旅行,一定要做定功课喇‼️📍 达荣鱼翅汤面 (澳门氹仔旧城区)地堡街泉福新村地下1舖
📍 达荣鱼翅汤面 (澳门氹仔旧城区)地堡街泉福新村地下1舖