2019-12-07
唔洗做⋯嘅时候,我钟意追吓星😂今次我追到去澳门美狮美高梅MGM🥰见到啦🎉👏🏻👏🏻白色眼镜框、爽朗嘅笑容⋯⋯我今日追到嘅🌟⭐️⭐👨🍳️🌟🌟⭐️系「涛岸」主厨顾问Graham Elliot🥳.The Coast以美国西岸风味为主打。熟悉Graham嘅,当然知道佢对菜式配搭系有几咁鬼马、多谂头、创新,多玩法⋯⋯所以系The Coast食到嘅一定系外型抢眼又或反转固有概念的特色食物🥰🥰🥰.呢碟新派凯撒沙律🥗以「加州菜系」为基底,添加一些「土生葡菜」的特色。将外层烘到金黄松脆嘅法式甜点包配萝蔓生菜苗、白鳀鱼。松脆面包入面包住凯萨沙律酱,一口咬下,丰富的酱汁令口感变得层次感分明。😋👍👀.仲有~芦笋沙律配黑豆、腊肠及蚬。混合地道食材,配出地道特色,腊肠肉香味突出、芦笋爽甜⋯💯夹。.即叫即制热腾腾嘅BBQ CHICKEN PIZZA 🍕半溶芝士可以拉得高高,要用刀才能切得断 🤤饼底软硬适中,入口轻柔松软,加埋浓郁惹味酱汁同比例均匀嘅配料。不会抢过风头,既吃得出薄饼底的面粉香,亦能尝到酱汁配料的味道组合。👍👍👍.~墨西哥虾肉卷饼🌮配芒果莎莎。莎莎酱美妙之处;自然甜味中散发一点点微酸配上爽口的虾肉,滋味搭配🥭
~墨西哥虾肉卷饼🌮配芒果莎莎。莎莎酱美妙之处;自然甜味中散发一点点微酸配上爽口的虾肉,滋味搭配🥭🦐
~龙虾🦞多士配芥末酱,味道鲜明😋口感嫩弹!
~好fresh羽衣甘蓝配上烤南瓜及石榴籽。清爽酸甜好开胃🥗
「涛岸」Sharing Plate概念美式风格餐厅 ,最啱约朋友食饭又或家庭聚会👏🏻👍🥰