2015-10-19
今日去左一间新店食日式烧肉,做下白老鼠。 琴晚BOOK枱,对方几有礼貌,BOOK枱送鲍鱼,正!但去到全场吉位,佢都安排我地8个人坐2炉枱,小家到死,扣分!好在个炉坏左,佢安排我地转坐3栌枱。好啦,开波,饮品方面有维他柠檬茶,菊花茶,苹果绿茶同汽水,都唔差。食物方面,$168任食其实系无乜野食,结果都系+59要埋海鲜,埋单每位$250,甜品系一人一杯HAAGENDAZS雪榚仔。新店E个价无折都算贵,好,睇你食乜。日式烧肉来来去去都系肥牛,猪颈肉,鸡肉,牛舌,鸡翼咁,正常水平,但佢D蔬菜类都做得唔错,烧冬菇好有冬菇味,矮瓜去皮切片,翠肉瓜用锡纸盒烧,有诚意!仲有单点沙律菜同薯条都唔差。加钱食海鲜个度,有扇贝(中等䰺鲜),大虾(急冻),安格斯牛(唔错),沙白(大只),蚝(普通),鲭鱼(无比柠檬),多春鱼(正常水平),鲍鱼就系送既(洗得好干净),绵花糖系CHEAP野又无比竹韱。可能系新店加少客,店员态度非常极之好,出野快无甩CALL,简唔中会帮手烧,一个炉换左3, 4次网(临够钟个10分钟都照换,大赞!)