2017-04-24 3241 浏览
随住第一日旅程既过去,系酒店迎饱饱充满电过之后,又系时候要祭祀五脏庙啦,系赖生既游说下,屈小姐系出发前已经表示对牛尾通感兴趣啦,但最令赖生估唔到既系,屈小姐居然仲系事前对《喜莲》作出详尽分析!当赖生同屈小姐拖住饿坏既身躯到埗既时候,已经发现有好多人系入面开紧餐啦,只好同人搭枱一齐食啦!而事实上因为太多人既缘故,通常1-2个人食都系要搭枱既!虽然搭枱冇食得咁自然,但搭枱其实有另一个好处:睇下人地叫果D好唔好食根据屈小姐详尽既研究,佢推介牛尾通,猪扒芝士夹饼同干炒牛肉饭!加上系现场观察后,我地决定左叫前面2样,因为⋯碟饭好大碟嫁⋯我地仲想留肚试其他餐厅1) 牛尾通 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️作为早餐黎讲,呢个通粉真系唔错,因为平时系香港好少食到,味道又够浓,捞埋通粉食就好夹味道好重牛味嫁,加埋个蕃茄底,异常地夹,又有风味!只系略为有点油!牛尾粒份量都合理,虽然部份牛尾好肥,不过唔紧要!赖生食埋肥果D2)猪扒芝士夹饼 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一拎上手已经知道好食,因为系劲香劲热既。当你咬落去既时候就更惊喜,面包超脆,比起多士更加脆,而且你咬完见到入面系充满左融化左既芝士同一大旧猪扒,足料已经加晒分!再者,猪扒味道刚
,系赖生既游说下,屈小姐系出发前已经表示对牛尾通感兴趣啦

牛尾通
1) 牛尾通 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

猪扒芝士夹饼
2)猪扒芝士夹饼 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

一拎上手已经知道好食,因为系劲香劲热既。当你咬落去既时候就更惊喜,面包超脆,比起多士更加脆,而且你咬完见到入面系充满左融化左既芝士同一大旧猪扒,足料已经加晒分!再者,猪扒味道刚刚好,松软得黎唔太咸,夹埋晒所有野食好夹!

#成功诱骗屈小姐陪食

#赖生好幸运

#16个月快乐

#点解赖生食极唔肥
2017-03-20
$25.5 (早餐)
牛尾通
猪扒芝士夹饼