2008-11-02 29 浏览
晕船浪加宿醉,都阻止唔到我揾鱼汤粉既决心,一落船就去左三盏灯揾我好挂住既鱼汤粉喇,另外加左一个生菜,拣左马拉盏,冇做洋葱饼喇?好耐添?咁边度有得食啊?b猪一路食一路扁嘴,冇佢想像中咁好味,仲系咁问点解我会觉得好食(平时我话得好食既野都佢唔会reject既,但系今次......)因为马拉盏系用好多油整既,我又作呕作闷,咪拨开冇乜点食啰,埋单时佢话$7x ,哇冇听错嘛?两碗粉一碟菜一支野饮咋㖞......(要知道一碗粉都系$1x度),佢话系啊,个生菜$28...............................当堂眼都突埋....以为系因为佢d马拉盏好贵啦.门口摆住一樽樽既马拉盏都系$28(大过一甖普通size花生酱)之后我就拗爆头喇,点解要咁贵呢?b猪话佢地掠水,我都觉得有少少,始终系香港黎讲$28碟油菜都好贵,更何况澳门......好在第2日b猪同我去左隔离食牛河(你可以睇埋我其他食评丫)补返数,食完隔离铺我地都觉得....哩间铺,我地应该同佢缘尽架喇......p.s.一旧旧好多窿窿既唔系粟米黎架,系芭蕉茎,唔好再搞错喇!