2024-09-25 555 浏览
去澳门一件好重要嘅事,就系要食葡菜,平日夜晚嚟到官也街,几间葡菜都满座,呢间楼高两层唔洗等,见冇乜人食,都有啲惊,点知上到楼上原来都有几枱客嘅。环境装修都几典雅,环境几好。清酒炒蚬估唔到系连埋锅同炉上,咁样热住感觉特别好食咁,同埋唔洗急住食晒份量都算多,蚬肉鲜甜,清酒味道唔会太浓难以入口,只有一两只蚬有沙葡式马介休炒饭炒得好香,够干身,唔会好油,啲材料都好香,好大兜,食咗几啖成个打包焗鲈鱼一开始听唔到店员话要等15定50分钟,本身谂应该唔洗50分钟挂,点知最后真系等咗成个钟先有得食,一早食晒啲嘢喺度呆等,不过成条鱼由生焗到熟都真系要咁耐,而且条鱼好大条成张枱咁大嘅鱼,好厚肉,但系得鱼皮上有盐,鱼肉就非常之淡味,就算点盘入面嘅油定汁,都系冇乜味,如果餐桌上有提供盐或者黑椒之类就好。条鱼中间夹住几块肠,好咸,如果同鱼肉一齐食就都ok嘅。但系鱼入面系唔熟,食完面个层,有一半鱼肉都唔够熟,痴住晒鱼骨完全刮唔到出嚟食,仲有啲透明

环境装修都几典雅,环境几好。

清酒炒蚬

焗鲈鱼
焗炉鱼

条鱼中间夹住几块肠,好咸,如果同鱼肉一齐食就都ok嘅。
焗鲈鱼
2024-08-29