2015-10-27
澳门银河都有几多唔错既餐厅,今次同朋友去尚坊试海鲜套餐($998两位),价钱有点偏贵,但胜在环境舒适又够静,海鲜又够新鲜,食得好饱,值得推介。。。MENU:手震唔好意思前菜 米通+椰丝脆饼,配三款酱汁: 酸瓜酱+蟹肉酱+肉酱,松脆好味,D酱都比我地清哂开胃菜:软壳蟹正常水平,份量好少期待己久的海鲜拼盘,有波士顿龙虾,生蚝,花蚬,阿拉斯加蟹,吞拿鱼刺身,可惜用波士顿龙虾同埋系烚熟,所以普通,其他海鲜好正,够新鲜泰式波士顿龙虾:E个龙虾好食好多,煮到岩岩好熟,但波龙肉质都系普通,无计啦,一分钱一分货黄咖喱阿拉斯加蟹:咖喱汁好味,蟹肉唔算多不过好鲜味珍宝老虎虾:肉质鲜甜,酱味匿味,正!椰香海鲜汤椰香味一流,吊出海鲜鲜味,好好饮斑兰椰香白饭: D饭好软熟,好香椰汁味,食到好饱都忍唔住食多几啖饭甜品系芒果糯米饭+泰茶慕斯,甜品好好味,无影相好可惜呀。另外加左两杯野饮:
MENU:手震唔好意思 前菜 米通+椰丝脆饼,配三款酱汁: 酸瓜酱+蟹肉酱+肉酱,松脆好味,D酱都比我地清哂 开胃菜:软壳蟹
正常水平,份量好少 期待己久的海鲜拼盘,有波士顿龙虾,生蚝,花蚬,阿拉斯加蟹,吞拿鱼刺身,可惜用波士顿龙虾同埋系烚熟,所以普通,其他海鲜好正,够新鲜 泰式波士顿龙虾:E个龙虾好食好多,煮到岩岩好熟,但波龙肉质都系普通,无计啦,一分钱一分货 黄咖喱阿拉斯加蟹:咖喱汁好味,蟹肉唔算多不过好鲜味 珍宝老虎虾:肉质鲜甜,酱味匿味,正! 椰香海鲜汤
椰香味一流,吊出海鲜鲜味,好好饮 斑兰椰香白饭: D饭好软熟,好香椰汁味,食到好饱都忍唔住食多几啖饭 甜品系芒果糯米饭+泰茶慕斯,甜品好好味,无影相好可惜呀。
另外加左两杯野饮: