2019-10-07
事隔一年仙气草地野餐下午茶终于回归,上次无试到,今次当然要跑去打卡啦!呢个$258蚊嘅afternoon tea set,会放晒系草地上面,有8款食物加一杯好kawaii的latte,重点打卡位系上完tea set后店员会倒出仙气令到自己同咸甜点处身于梦幻仙境当中,但仙气只有黄金30秒,系打卡嘅最佳时机。但甜品我觉得就甜左d,食到一半有d顶唔顺- 黑松露磨菇多士:推介推介,好香黑松露味,多士又脆卜卜,正~- 牛肉汉堡- 烟三文鱼多士- 百利酒朱古力蛋糕- 朱古力挞:又浓又滑嘅朱古力挞,一咬成口都系朱古力,久而不散- 法式cream brulee- 花盆tiramisu:上面系oreo脆脆,入面就有一层咖啡味的夹心- 柠檬雪糕:口感似雪葩,食完咁sweet的甜品食返呢个酸酸地又冻冻地的雪糕就最啱- 宇治绿茶latte:劲浓抹茶味,上面仲好只可爱动物~唔知系猫定熊,但溶左后会令到杯latte甜过龙芝士烟肉焗薯 $42热情果特饮 $42焗薯上面有一大块芝士,但烟肉得少少,但好重黑椒味,口感都几滑特饮好有几多热情果粒粒,但细杯左d
- 牛肉汉堡
- 烟三文鱼多士
- 百利酒朱古力蛋糕
- 法式cream brulee
芝士烟肉焗薯 $42
热情果特饮 $42
特饮好有几多热情果粒粒,但细杯左d