2024-08-21
一家人游澳门, 两日一夜的短游行💋。 幸好亲友带我们一家去食蟹, 好地道的蟹皇捞。 (5⭐️最高) 极品蟹王捞饭(5⭐️)性价比好高, 一玩足料的蟹王,每匙都带有香味浓郁的蟹膏,😝而且食落一啲都唔油腻,配有炖汤、小食。店员亦都好窝心送上一杯姜茶😘,作为解毒之用。咖喱牛杂煲(5⭐️)虽然唔系好食得辣,但系呢个真系好滋味。 当中包括有牛肚、牛肠等🤩。全部都好入味。而且萝卜亦都炆得好腍,真系可以食到添加多一碗饭👍🏻。酸菜鱼 (5⭐️)利用鲩鱼作主打加入酸菜一齐煮。 分外滋味💋。 鲩鱼只有少少骨,但系相当幼滑。而且肉质鲜甜。好味😋蟹黄樱花虾蒸蛋(5⭐️)利用樱花虾做蒸蛋,真系好特别😁。蒸蛋内渗有樱花虾的鲜甜味,而且铺上一层蟹黄酱🤩。所以入口会充斥着海鲜嘅香味🥰。花雕鸡煲(细)花雕味好重,而且好香浓内里的, 当中加入虫草花及红枣,令鸡件更容易渗入花雕香味。 柠檬利宾纳气泡(5⭐️)酸酸甜甜开胃饮品,食饭一定要点❣️神秘少女(5⭐️)我觉得似系一杯士多啤梨打成的乳酪。 香滑的乳酪口味。 热暑必点😉
极品蟹王捞饭(5⭐️)
咖喱牛杂煲(5⭐️)
酸菜鱼 (5⭐️)
蟹黄樱花虾蒸蛋(5⭐️)
花雕鸡煲(细)
柠檬利宾纳气泡(5⭐️)
酸酸甜甜开胃饮品,食饭一定要点❣️
神秘少女(5⭐️)