2016-12-05
是咁的,我地一早就Plan左去沙度娜嫁啦,去寻回我地最初尝到木糠布甸既感动!到而家我仲记得上年第1次太夜去到结果屈小姐食唔到果个失望样 同埋 之后第二日食到既开心样!今次番黎,梗系要再食啦!佢舖头除左蛋糕之外,仲有2个柜,分别放左木糠布甸同木糠布甸雪糕,可爱既屈小姐问赖生食边只好呀?赖生用口感同味道答佢⋯果只食落一层层,好似雪糕口感果只呢?你上次好钟意食嫁屈小姐就满心欢喜同个店员讲 : 唔该一杯木糠布甸雪糕,要原味既!赖生就顿时发现一个秘密,就系原来屈小姐一早谂左食乜 (不过其实连屈小姐都唔知自己心底既preference,次次都要赖生先解读到 咁就唔驶屈小姐纠结咁耐啦 而且好彩赖生都好顺得人~ 食咩都得)木糠布甸雪糕 (5星)- 极细致既口感,一层饼碎一层既云呢拿雪糕咁,逐层逐层系口入面融化!一层硬一层软!好正- 饼碎仲可以中和个甜味,唔会太甜#食甜品既妳格外迷人#让我们一起将感动和幸福一直延续
木糠布甸雪糕 (5星)
- 饼碎仲可以中和个甜味,唔会太甜
#食甜品既妳格外迷人
#让我们一起将感动和幸福一直延续